HírekHírek

Caramell Premium Resort országos női ökölvívó-bajnokság

2017. október 09.

Több vasi érem is született a Bükön megrendezett ökölvívó-bajnokságon

 A büki városi sportcsarnok adott otthont az idei női ökölvívó-ob-nak.

Az erőpróbát a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület rendezte a Magyar Ökölvívó Szakszövetség megbízásából, támogatásával. A négy nap alatt 151 hölgy lépett ringbe. A négy korcsoportban (serdülő, junior, ifjúsági, felnőtt) 40 aranyérem talált gazdára, 22 egyesület sportolói állhattak a dobogó legmagasabb fokára.

A vasi színeket a házigazda Fitt-Box mellett a Skorpió Box Club és a Haladás VSE bunyósai képviselték.A büki városi sportcsarnok adott otthont az idei női ökölvívó-ob-nak. Az erőpróbát a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület rendezte a Magyar Ökölvívó Szakszövetség megbízásából, támogatásával. A négy nap alatt 151 hölgy lépett ringbe. A négy korcsoportban (serdülő, junior, ifjúsági, felnőtt) 40 aranyérem talált gazdára, 22 egyesület sportolói állhattak a dobogó legmagasabb fokára.

A vasi színeket a házigazda Fitt-Box mellett a Skorpió Box Club és a Haladás VSE bunyósai képviselték.A kőszegi lányok közül Lakotár Hanna és Lendvai Liliána (büki szakosztály) junior 52 kilóban indult. Liliána egy győzelemmel és egy vereséggel állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Míg Hanna meggyőző bunyóval mindhárom ellenfelét biztosan verve lett magyar bajnok. Junior 57 kg-ban Pesti Gabriella az első meccsét megnyerte, a másodikat elbukta, bronzérmes lett. Junior 60 kg-ban Hámori Luca esélyeshez méltó teljesítménnyel mindhárom meccsét megnyerve gyűjtötte be az aranyérmet. Ugyanitt Luis Dorina (büki szakosztály) egy győzelemmel, egy vereséggel állhatott fel a dobogó harmadik fokára – az elődöntőben éppen Hámori Lucától kapott ki.

A kőszegi Lakotár Hanna keze a magasban – junior magyar bajnok lett Fotó: Nagy Jácint

Ambrus Viktória (büki szakosztály) junior 66 kilóban lépett szorítóba, mindkét meccsét biztosan nyerte, így magyar bajnokként zárta az ob-t. A teljesítménye olyannyira elnyerte a bírák tetszését, hogy kiérdemelte a legjobb juniorkorú ökölvívónak járó különdíjat. Felnőtt 64 kilóban dr. Nagy-Guzsván Fruzsina meccselt, első meccsén kikapott, bronzéremmel tért haza.

A Skorpió BC sportolói rossz sorsolást, erős ellenfeleket kaptak, Oláh-Vadász Antónia (junior 46 kg) és Vidos Szimonetta (junior 57 kg) is alulmaradt az első meccsén. Orsós Anita (felnőtt 57 kg) ugyancsak kikapott első meccsén – a későbbi győztestől –, de bronz-éremmel zárt.

A Haladás sportolói viszont nem álltak hadilábon a szerencsével. Serdülő 52 kilóban hárman neveztek, Tóth Tamara rögtön a döntőben kezdett, de betegségre hivatkozva nem lépett ringbe, így is ezüstöt kapott. Junior 46 kg-ban Vidos Korina az elődöntőben nyitott, kikapott, de a dobogó harmadik fokára állhatott. Bojér Boglárka (junior 66 kg) ugyancsak betegségre hivatkozva nem állt ki az első meccsén az elődöntőben, de így is harmadik lett.– A szervezéssel, a körülményekkel a Magyar Ökölvívó Szakszövetség munkatársai, az edzőkollégák, a klubvezetők és a sportolók is elégedettek voltak – árulta el Varsányi Áron, a házigazda Fitt-Box Ökölvívó Egyesület, egyben a nyugat-dunántúli ökölvívó régió vezetőedzője. – Igyekeztünk kitenni magunkért, sokat dolgoztunk, örülünk, hogy kedvezőek a visszajelzések. A kőszegi lányok teljesítményével természetesen elégedett vagyok – igaz, néhány esetben csak egy hajszál választott el minket a fényesebb éremtől. Annak is örülök, hogy mi lettünk a legjobb juniorkorú csapat. Az látszik, hogy a Skorpió Box Clubnál komoly munka zajlik, fejlődnek a lányaik. A Haladás viszont nem készült fel az erő-próbára, nem volt munka a nevezések mögött. Szerintem a női boksz mezőnye felhígult, a színvonal is csökkent, de erről nem a szervezők tehetnek.

Forrás: Vas Népe

share_facebook

vissza az előző oldalra

Edzés időpontEdzés időpont
Hétfő:17:00 - 19:00 Kedd:17:00 - 19:00 Szerda:17:00 - 19:00 Csütörtök:17:00 - 19:00 Péntek:17:00 - 19:00
TámogatóinkTámogatóink
PannonfinazBorsodi Fémmegmunkáló KFT.Webshark Kft.Szili IstvánColumbus Restaurant & PizzériaGarabonciás PizzériaCsikar Csárda & PanzióKőszeg Város ÖnkormányzataWomanbox - A női ökölvívás honlapja
HírekHírek
Caramell Premium Resort országos női ökölvívó-bajnokság 2017.10.09.

Caramell Premium Resort országos női ökölvívó-bajnokság

Több vasi érem is született a Bükön megrendezett ökölvívó-bajnokságon

tovább